Ga naar de inhoud

Vraag en antwoord

Wat zijn de kosten voor de verhuur?

De kosten voor de verhuur van de uitvaartkar bedragen 225 euro voor een periode van 1 tot 3 dagen. 

Hoe wordt de kar aan de fiets bevestigd?

Bij de kar wordt een koppeling meegeleverd die om de zadelpin van de fiets wordt bevestigd. Het is belangrijk dat er geen volledig geveerde zadelpen op de fiets zit. 

Hoe lang kunnen we de uitvaartkar huren?

Het fietsen of lopen met de kar is niet moeilijk. Toch is het belangrijk dat u zich van tevoren vertrouwd kunt maken met de uitvaartkar. In de standaardprijs is een huur periode van 1 tot 3 dagen meegenomen. 

Kan de uitvaartkar bezorgd worden?

De uitvaartkar kan afgehaald en teruggebracht worden in Nijmegen. We kunnen de uitvaartkar ook op een met u afgestemd tijdstip bij u thuis brengen en weer ophalen. De kosten bedragen 0,60 euro per gereden kilometer.

Heb ik een elektrische fiets nodig voor de uitvaartkar? 

In principe is een gewone fiets voldoende. Veel van onze klanten gebruiken een fiets onder elektrische ondersteuning. Het hangt echter ook af van de spierkracht van de fietser, de afstand, het terrein en wat u prettig vindt. Er zijn elektrische fietsen die niet gebruikt kunnen worden, omdat de accu op de fietsendrager tegen de trekstang aankomt. 

Wat als het regent?

Dat kan uiteraard voorkomen. Dan is het mogelijk een zeil over de kist te trekken. 

Mag je zelf de overledene vervoeren, vanuit de wet?

Ja, dat mag. Er zijn vele manieren van vervoer mogelijk. Het vervoer moet uiteraard veilig zijn en respectvol. Aan deze aspecten voldoet de uitvaartkar.

Verhuren jullie ook aan uitvaartondernemers?

We verhuren de kar aan particulieren en aan bedrijven binnen de uitvaartbranche.